Lehti on parhaimmillaan kaunis esine

Lähettäjä: Reino Lantto 13/11/2016

Parhaimmillaan lehti on kaunis esine, sanoo kokenut mainonnan tekijä Matti Lintulahti Kubo Oy:stä. Hän muistuttaa, että printtilehdellä on ylivertaisia ominaisuuksia, joita ei aina osata hyödyntää riittävästi. Wired-lehden scifi-kansi luo kolmiulotteisen vaikutelman.
 

Lehti on parhaimmillaan kaunis esine

”Printtilehden fyysinen laatu on maailmalla selkeä trendi, mutta Suomessa ei ole kunnolla uskallettu hyödyntää lehden sidosasun ja paperilaadun antamia mahdollisuuksia. Valitettavasti Suomessa trendinä on paperilaadun heikentäminen ja mahdollisimman edullinen painaminen. Se vähentää meillä printtilehden kilpailuetua”, Lintulahti sanoo.

Lintulahden mukaan parhaimmillaan lehti on kaunis esine, joka halutaan pitää esillä ja jonka koskettaminen tuntuu hyvälle. Printti hivelee kaikkia aisteja, ja se on jo isoin ”ruutu”, jota luemme. Mobiililaitteiden pienet ruudut eivät voi välittää samanlaista visuaalista tunnetta, jonka hyvin tehty printti antaa.

Printin kansainvälisiä trendejä ovat nyt 1) harvemmin mutta paremmin, 2) visuaalisesti kauniimmin sekä 3) proamatöörien rakkaudella.

Dwell sanoo olevansa älykäs lehti ja keskittyy moderniin designiin.

Hyviä esimerkkejä trendikkäistä aikakauslehdistä ovat Monocle, Kinfolk, Porter, Fantastic Man, Wired, Dwell, Raw View ja N by Norwegian. Uutis- ja viikkolehdistä kannattaa Lintulahden mukaan mainita Bloomberg Businessweek, New York, the New Yorker, IL Italiassa ja I Portugalissa.

Lue lisää Wired-lehden hohtavasta scifi-kannesta.